Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας κόκκινο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. καρύδια
  • 100 γρ. τυρί μπάτζο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξίδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Aλατοπιπερώνουμε την κολοκύθα, την
πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και το αλεύρι από όλες τις πλευρές και την
τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για 10
λεπτά. Παράλληλα, πολτοποιούμε το σκόρδο και τα καρύδια μαζί με το ξίδι σε
μπλέντερ. Bγάζουμε το μείγμα και το ανακατεύουμε με το τριμμένο τυρί. Έπειτα,
ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην κολοκύθα και ψήνουμε ακόμη για 10-15 λεπτά μέχρι να
πάρει χρυσό χρώμα.

 

 

 

Πηγή:https://www.macedoniancuisine-pkm.gr/ 

Αφήστε μια απάντηση