Η κοσκοσέλα είναι η νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη και αφού αναφερόμαστε στο μοναδικό αυτό νησί εννοείται πως οι λευκές μελιτζάνες είναι απαραίτητες!
Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…
Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.
Συνταγή για στραπατσάδα με λευκές μελιτζάνες, νησιώτικη κοσκοσέλα
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Υλικά
- 2 λευκές μελιτζάνες
- 1000 γρ. ώριμες
- ντομάτες
- 8 αυγά
- 50 ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Εκτέλεση
1. Στο ρεντέ τρίβουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ και τις ντομάτες σε άλλο μπολ.
2. Σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τις μελιτζάνες με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Προσθέτουμε τριμμένες ντομάτες, αλατίζουμε και βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
4. Προσθέτουμε αρκετό πιπέρι, τα αυγά και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε ώστε να σπάσουν τα αυγά και μαγειρεύουμε
για 5’ περίπου, κρατώντας τα αυγά ζουμερά.
6. Σερβίρουμε την κοσκοσέλα σε πιάτο με λίγη ξερή ρίγανη.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φρυγανιά με βρώμη, εγώ χρησιμοποίησα ψιλοτριμμένο παξιμάδι
– Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι από τις συνταγές που συχνά χρειάζεται να προσαρμόσουμε την αναλογία των στερεών συστατικών, ανάλογα την υγρασία του μείγματος ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον φρυγανιά ή αλεύρι
– Οι κολοκυθοκεφτέδες φτιάχνονται με όλα τα είδη κολοκύθας ή με κολοκυθάκια
– Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές με κολοκύθες και κολοκυθάκια
Αν δεν βρούμε λευκές μελιτζάνες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τσακώνικες