Πρόκειται για μια ντόπια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης για να μαγειρέψετε χορταρικά και ζαρζαβατικά του κήπου σας!

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά

Υλικά

  • 1/2 κιλό βλήτα
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1/2 κιλό αμπελοφάσουλα
  • 1/2 κιλό μπάμιες
  • 6 κολοκυθανθοί
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε πρώτα τα αμπελοφάσουλα και έπειτα προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα βλήτα, τις μπάμιες και στο τέλος τους κολοκυθανθούς.
  2. Αφού πάρουν βράση, τα σουρώνουμε και τα αλατίζουμε.
  3. Σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και στη συνέχεια με το περιεχόμενο του τηγανιού περιχύνουμε την πιατέλα με τα χορταρικά μας.

 

Πηγή: https://www.sidages.gr

Αφήστε μια απάντηση