Παραδοσιακή συνταγή για μελιτζάνες που δοκιμάσαμε στα Κύθηρα και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά

  • 1 κ. μελιτζάνες
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουτί μικρό ντοματάκια
  • 1 φλ. λάδι
  • μαϊντανός
  • 1/2 κιλό πληγούρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε το ξινόχοντρο (πληγούρι) σε νερό για 1/2 περίπου ώρα.
  2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό και αφού έχουν μαραθεί λίγο προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μακρόστενες λωρίδες, τις ντομάτες, το αλαττοπίπερο και μισό φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πληγούρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μην κολλήσει.
  3. Αφήνουμε να γίνει για 20 λεπτά.

Πηγή: https://www.sidages.gr

Αφήστε μια απάντηση