Παραδοδιακό ορεκτικό από τη Μεσσηνία

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά

Υλικά

  • ΥΛΙΚΑ για 1 μερίδα

    • Προζυμένιο ψωμί από Ξυλόφουρνο
    • Ώριμες τομάτες
    • Φέτα Τυρί
    • Δυόσμος φρέσκος
    • Ρίγανη ξερή
    • Ρίγανη Φρέσκια
    • Ελιές Καλαμάτας
    • Έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας
    • Ανθός αλατιού Μάνης

Εκτέλεση

Κόβουμε φέτες το προζυμένιο ψωμί και το καψαλίζουμε ελαφρώς.
Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε τις τομάτες, κι ύστερα τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε τη ντομάτα πάνω στο ψωμί και αλατίζουμε.
Ρίχνουμε από πάνω τη φέτα σε κυβάκια.
Πασπαλίζουμε με την ξερή και τη φρέσκια ρίγανη και ολόκληρα φυλλαράκια δυόσμου.
Προσθέτουμε τις ελιές, αφού έχουμε βγάλει το κουκούτσι.
Περιχύνουμε με αρκετό ελαιόλαδο.

Πηγή: https://funkycook.gr/

Αφήστε μια απάντηση