Κερκυραϊκό μοσχάρι σοφρίτο, μια παραδοσιακή συνταγή από το Ιόνιο που αξίζει να δοκιμάσεις. Μοσχάρι τρυφερό με μελωμένη σάλτσα γεμάτη αρώματα. Υπέροχη γεύση Κέρκυρας

Σοφρίτο

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

Για το πιο νόστιμο κερκυραϊκό μοσχάρι σοφρίτο της Αργυρώς, επιλέγουμε ένα από τα κομμάτια μοσχαριού που σας προτείνω. Αφήνουμε το κρέας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ταμπονάρουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί.

 

 Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Υλικά

  • 1.300 μοσχάρι χτένι σπάλας (νουά ή κιλότο)
  • 3 κ.σ αλεύρι
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ξύδι από κρασί
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4-5 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες με πάχος περίπου 1 εκατοστό. Ακουμπάμε τις φέτες μοσχάρι σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει όλη την υγρασία του μοσχαριού.

Σε μια πιατέλα βάζουμε το αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Μια μια φέτα κρέας την βουτάμε στο αλεύρι από όλες τις πλευρές και την τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Όμοια πανάρουμε στο αλεύρι όλες τις φέτες μοσχάρι.

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Λίγες λίγες ακουμπάμε τις παναρισμένες φέτες μοσχάρι στο καυτό λάδι και ροδίζουμε για λίγα λεπτά από την μια και από την άλλη πλευρά. Γύρω στα 3′ από κάθε πλευρά χρειάζεται για να πάρει ξανθό ρόδινο χρώμα και να κάνει ελαφριά κρούστα το σοφρίτο.

Όσες φέτες μοσχάρι ροδίζουν τις βγάζουμε σε πιατέλα για να ροδίσουμε τις επόμενες.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μαζί με το μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει το άρωμα του το σκόρδο, χωρίς όμως να πάρει καθόλου χρώμα.

Σβήνουμε με το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μετά προσθέτουμε με το κρασί και αφήνουμε να μειωθεί ο όγκος του κρασιού στο μισό.

Ξαναβάζουμε τις φέτες μοσχάρι σε στρώση στην κατσαρόλα προσθέτουμε ζεστό νερό η ακόμα καλύτερα ζωμό κρέατος μέχρι να μισοσκεπαστεί το κρέας. Βάζουμε το καπάκι κι αφήνουμε το μοσχάρι σοφρίτο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά περίπου για 40′.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό κι ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Σιγοβράζουμε για 10′ να μελώσει η σάλτσα και να πυκνώσει να ρουφήξει τα αρώματα του μαϊντανού το κρέας.

Πηγή: https://funkycook.gr/

Αφήστε μια απάντηση