Φρισούρες Σύρου ή αλλιώς “αυγοφέτες”, ένα μοναδικό πρωινό για δυνατό ξεκίνημα!

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 1 φρατζόλα ψωμί (προηγούμενης μέρας)
  • 4 αυγά
  • 1 1/2 λτ γάλα
  • 1/2 κ. ζάχαρη
  • 1 φακελλάκι βανίλια
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κ.σ. κανέλλα
  • 1 λτ καλαμποκέλαιο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες ενώ παράλληλα βράζουμε το γάλα μας, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια βρέχουμε τις φέτες μας να μουσκέψουν καλά.
  2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι να κάψει ενώ παράλληλα χτυπάμε τα αυγά μας σε ένα βαθύ μπωλ.
  3. ‘Οταν είναι έτοιμο και το λάδι παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις βουτάμε στο αυγό και στη συνέχεια τις τηγανίζουμε.
  4. Τις τοποθετούμε πάλι σε ταψάκι.
  5. Βράζουμε το 1/2 κιλό ζάχαρη σε 1 1/2 ποτήρι νερό για 5 λεπτά, προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας και περιχύνουμε τις φέτες.
  6. Τέλος, ρίχνουμε κανέλα.

Πηγή: https://www.sidages.gr

Αφήστε μια απάντηση