Το απίθανο ζακυνθινό εύκολο γλυκό ψυγείου, η φρυγανιά με κρέμα, ένα λατρεμένο γλύκισμα που θυμίζει εκμέκ και λατρεύουν όλοι!

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 120 λεπτά

Υλικά

Για τη βάση

12 φρυγανιές σταρένιες ή σίκαλης
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Για την κρέμα

1000 ml γάλα
90 γρ. άνθος αραβοσίτου
140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κάψουλα βανιλλίνη
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κάψουλα βανιλλίνη

Για το σερβίρισμα

Αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Κανέλα, τριμμένη

Εκτέλεση

Το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5’, αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Η κρέμα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ώστε να διαλυθούν.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και σκεπάζουμε την κρέμα μέχρι να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τη βανιλλίνη σε σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα και την υπόλοιπη τη βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα ορθογώνιο σκεύος απλώνουμε τις φρυγανιές τη μια δίπλα στην άλλη και τις σιροπιάζουμε.
Μόλις οι φρυγανιές απορροφήσουν το σιρόπι περιχύνουμε την κρέμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τη φρυγανιά γαρνιρισμένη με σαντιγί, αμύγδαλα και κανέλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

– Η ζάχαρη είναι ενδεικτική σε ποσότητα, μπορείτε να την αυξομειώσετε- Εδώ μπορείς να δεις και άλλα πασχαλινά γλυκά

 

Πηγή: https://www.sidages.gr

Αφήστε μια απάντηση