Γαλαξιδιώτικη Συνταγή για ραβανί με ρύζι την οποία δοκίμασα από μητέρα φίλης μου από το Γαλαξίδι και ζήτησα τη συνταγή! Τέλειο σε γεύση..

Ραβανί ρυζιού από το Γαλαξίδι

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά

20 μερίδες

  1. 5 φλιτζάνια ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα) περίπου 1 κιλό
  2. 200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  3. 1 1/2 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
  4. 1 κιλό ζάχαρη
  5. 10 φλιτζάνια νερό
  6. τριμμένο γαρύφαλλο και τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή, διαβάστε παραπάνω στα “λίγα μυστικά ακόμα” για σίγουρη επιτυχία.
    Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και σε άλλη το λάδι στο οποίο ροδίζουμε τα αμύγδαλα ελαφρά.
  2. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Το μείγμα θα ομογενοποιηθεί αλλά ταυτόχρονα θα πήξει αρκετά και δεν πρέπει να μείνει πολύ πάνω στο μάτι για να μην κολλήσει, μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε κανέλα και γαρύφαλλο και ανακατέυουμε.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα, χαράζουμε σε τρίγωνα και καρφωνουμε στο κάθε κομμάτι ένα γαρύφαλλο ή ένα αμύγδαλο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
  6. Ψήνετε για περίπου μια ώρα στους 200°C μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
  7. Σερβίρετε κρύο και προαιρετικά πασπαλίζουμε το κάθε κομμάτι με λίγη κανέλα κατα το σερβίρισμα.

Πηγή: https://cookpad.com/

Αφήστε μια απάντηση