Το αλλαντοζυθοπωλείο “Τερψιλαρύγγιο” συμπλήρωσε μισό αιώνα (!) ζωής στην πόλη. Aνάμεσα σε κομμάτια χαλβάδες και βουβαλίσια λουκάνικα, κασέρια και σαρδέλες, βρίσκονται τρεις άντρες που κρατάνε το βασίλειό τους ζωντανό – ολοζώντανο!

Το Τερψιλαρύγγιο ιδρύθηκε τη δεκαετία του ’60 στη Θεσσαλονίκη. Εμπνευστής του ο Αναστάσιος Σαχπενδέρης, που εισήγαγε στα τραπέζια των πελατών του ξεχωριστές γεύσεις, ιδιαίτερες τότε στην ελληνική πραγματικότητα. Ο κύριος Θεόδωρος, και μετά, ο Νικόλας και ο Τάσος, οι γιοι συνέχισαν! Aσυρματιστής ο κυριος Θεόδωρος, που ήρθε απλώς να βοηθήσει τον πατέρα του, και κάπως… ξέμεινε.

Τι υπήρχε τη δεκαετία του 60 εκεί; “Μεγάλη ποικιλία από αλλαντικά και τυριά, σαλάμι του κουτιού μοσχοβολούσε η γειτονιά και κονσέρβες!” Σήμερα, θα βρεις πολλές ετικέτε από μπύρες, ως και… γάλα γαϊδούρας! Οι γιοι ενίσχυσαν τη βάση του μαγαζιού με νέα προϊόντα, ελληνικές εταιρείες, αλλά και ξένες, τυριά, αλλαντικά, γαλλικά, ιταλικά κρασια κλπ.
Το μόνιμο ντεκόρ του μαγαζιού αποτελούν οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου, που επιδίδονται για χρόνια στο “Θεο-δωρο-συμπόσιο”. Λάτρεις αρχαίας Ελλάδας, συμπόσιο θεών!

Πηγή: https://exostis.gr

Αφήστε μια απάντηση