Γεμιστό αρνί ψημένο σε αμπελόφυλλα, η πιο εύκολη, πετυχημένη και νόστιμη συνταγή για αρνί, το καλύτερο πασχαλινό αρνί!

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά

Υλικά

Για το ρολό αρνί
4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη 
3 ψητές πιπεριές 
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη μαρινάδα
5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον χρειαζόμαστε
Λαδόκολλες για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.

Αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.

Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που θα χωρέσει μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα.

Κλείνουμε καλά και τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.

Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος τον παραλείπουμε

Πηγή: https://www.sidages.gr

Αφήστε μια απάντηση