Μελόπιτα. Παραδοσιακό Πασχαλινό γλυκό της Σίφνου

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά

  • 1.100 γραμ. ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο

  • 1 ποτήρι ζάχαρη

  • 6 αυγά

  • ¾ ποτηριού μέλι

  • κανέλλα για πασπάλισμα

  • Βιτάμ και αλεύρι για το ταψί

     

     

     

     

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μυζήθρα ή το ανθότυρο με τη ζάχαρη, τα αυγά και το μέλι. Μετά τα ρίχνουμε στο ταψί, αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο 200 βαθμούς Κελσίου περίπου για 50΄. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο την πασπαλίζουμε με κανέλλα και την κόβουμε σε κομμάτια.

    TIP Η Μελόπιτα είναι παραδοσιακό Πασχαλινό γλυκό της Σίφνου, αλλά τα τελευταία χρόνια μπορεί να τη βρείτε και το καλοκαίρι σε διάφορα γλυκοπωλεία του νησιού.

Πηγή:e-sifnos.com

 

Αφήστε μια απάντηση