Σοφιγάδο Λευκάδας με μοσχαράκι και κυδώνια.

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι (νουά, ποντίκι, χτένι από σπάλα, ελιά)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2/3 ποτήρι κρασιού πετιμέζι
  • ½ ποτήρι κρασιού ξύδι
  • 4 κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 6 κυδώνια
  • νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κόψει) και το πλένουμε με κρύο νερό.
  2. Το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  3. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κρέατος.
  5. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, το προσθέτουμε και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά.
  6. Σβήνουμε με το ξύδι.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πετιμέζι, το δενδρολίβανο, τον πελτέ και το πιπέρι.
  8. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  9. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό (ζεστό).
  10. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα κυδώνια.
  11. 1 ώρα και 15 λεπτά από την ώρα που βάλαμε το κρέας, προσθέτουμε τα κυδώνια και αφήνουμε να βράσουν μαζί με το κρέας για 40 λεπτά από την ώρα θα πάρει βράση.
  12. Το αλάτι το βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
  13. Δοκιμάζουμε να είναι μαλακά τα κυδώνια και το κρέας.

Πηγή:www.cooklos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση