Κοσκοσέλα, νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη
Η κοσκοσέλα είναι η νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη και αφού αναφερόμαστε στο μοναδικό αυτό νησί εννοείται πως οι λευκές μελιτζάνες είναι απαραίτητες! Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να…
Η κοσκοσέλα είναι η νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη και αφού αναφερόμαστε στο μοναδικό αυτό νησί εννοείται πως οι λευκές μελιτζάνες είναι απαραίτητες! Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να…
Το πεπέκι είναι μια εύκολη ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο, που ζυμώνεται στη στιγμή με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Ζεστή ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμη. Μη…
Οι τραβηχτες Μανης πήραν το όνομα τους από το άνοιγμα της ζύμης. Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί... Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε…
Η ιστορική προέλευση της φέτας βρίσκεται στην Αρχαία Ελλάδα από τα χρόνια του Ομήρου. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές στην Οδύσσεια, στον περίφημο μύθο Κύκλωπα Πολύφημο. Ο μύθος λέει ότι ο Πολύφημος…
Στα παλιά παντοπωλεία τα σακιά με τα χύμα προϊόντα ήταν τόσο χαρακτηριστικά όσο είναι τα ράφια στα σημερινά σούπερ μάρκετ. Και όπως σήμερα είναι το καρότσι βασικό εργαλείο εξυπηρέτησης των…
Η σέσουλα αποτελούσε το κατ’ εξοχήν εργαλείο σερβιρίσματος των παντοπωλών τα παλιά χρόνια.Τότε τα εμπορεύματα, που πωλούσαν οι παντοπώλες ήταν κυρίως χύμα σε σακιά. Ειδικά, τον 19ο αιώνα οι πελάτες…
Τον 19ο αιώνα, αλλά και ένα μέρος του 20ου τα παντοπωλεία πωλούσαν κατά κόρον χύμα προϊόντα.Η ζυγαριά τους αποτελούσε βασικό εργαλείο δουλειάς και πήρε με την θέση της βασική θέση…
0 προϊόντα στο καλάθι σας (0.00€)