Κοσκοσέλα, νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη

    Η κοσκοσέλα είναι η νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη και αφού αναφερόμαστε στο μοναδικό αυτό νησί εννοείται πως οι λευκές μελιτζάνες είναι απαραίτητες! Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να…

Continue ReadingΚοσκοσέλα, νησιώτικη στραπατσάδα από τη Σαντορίνη

Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (Πεπέκι)

    Το πεπέκι είναι μια εύκολη ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο, που ζυμώνεται στη στιγμή με υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Ζεστή ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμη. Μη…

Continue ReadingΗπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο (Πεπέκι)

Τραβηχτές Μάνης με 3 υλικά!

    Οι τραβηχτες Μανης πήραν το όνομα τους από το άνοιγμα της ζύμης. Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί... Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε…

Continue ReadingΤραβηχτές Μάνης με 3 υλικά!

Η βαρελίσια φέτα

Η ιστορική προέλευση της φέτας βρίσκεται στην Αρχαία Ελλάδα από τα χρόνια του Ομήρου. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές στην Οδύσσεια, στον περίφημο μύθο Κύκλωπα Πολύφημο. Ο μύθος λέει ότι ο Πολύφημος…

Continue ReadingΗ βαρελίσια φέτα

Τα σακιά με τα χύμα

Στα παλιά παντοπωλεία τα σακιά με τα χύμα προϊόντα ήταν τόσο χαρακτηριστικά όσο είναι τα ράφια στα σημερινά σούπερ μάρκετ. Και όπως σήμερα είναι το καρότσι βασικό εργαλείο εξυπηρέτησης των…

Continue ReadingΤα σακιά με τα χύμα

Η Σέσουλα

Η σέσουλα αποτελούσε το κατ’ εξοχήν εργαλείο σερβιρίσματος των παντοπωλών τα παλιά χρόνια.Τότε τα εμπορεύματα, που πωλούσαν οι παντοπώλες ήταν κυρίως χύμα σε σακιά. Ειδικά, τον 19ο αιώνα οι πελάτες…

Continue ReadingΗ Σέσουλα

Η Ζυγαριά

Τον 19ο αιώνα, αλλά και ένα μέρος του 20ου τα παντοπωλεία πωλούσαν κατά κόρον χύμα προϊόντα.Η ζυγαριά τους αποτελούσε βασικό εργαλείο δουλειάς και πήρε με την θέση της βασική θέση…

Continue ReadingΗ Ζυγαριά