Το σμαραγδένιο νησί με την πλούσια βλάστηση και τον τεράστιο θαλάσσιο πλούτο.

Η Θάσος είναι κατά βάση ένα αυτόνομο διατροφικά νησί. Πέρασε πολλά με κατακτήσεις και για μια αρκετά μεγάλη περίοδο ανέβηκαν όλοι οι κάτοικοι στα βουνά, οπότε απέκτησαν και μια άλλη διατροφική λογική και συνήθεια.

Έτσι το σμαραγδένιο νησί έχει να δώσει στον επισκέπτη φαγητά του βουνού αλλά και της θάλασσας.

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 29 λεπτά

Υλικά

  • μέτριο χταπόδι (καθαρισμένο και καλάσβουρισμένο)
  • 1 αυγό
  • τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο κόκκους σε σκόνη
  • 100 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • ½ ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι αλεύρι
  • ¼ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές φρυγανιά
  • 50 μλ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  •  

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι βάζουμε το χταπόδι μας να βράσει για10΄. Το βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όταν κρυώσει με ένα μαχαίρι το ψιλοκόβουμε ή το περνάμε από μηχανή του κιμά.
  • Τα βάζουμε όλα τα υλικά σ’ ένα βαθύ σκεύος και τα ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις και μετά πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή αν θέλουμε τα τηγανίζουμε .
 

Για την σάλτσα:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα.
  • Σερβίρουμε με λαδολέμονο και μικρή σαλάτα.

Πηγή:https://kavalatalesoftaste.gr/

 

Αφήστε μια απάντηση