Τα σαλιγκάρια είναι ένας παρεξηγημένος μεζές για πολλούς. Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν δεν θέλετε ούτε να τα μυρίσετε, αν τα δοκιμάσετε όπως τα φτιάχνουν στην Κρήτη, θα αλλάξετε γνώμη. Χόντρο με χοχλιούς έχει σήμερα το menu!

 

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 60′ 

Υλικά για 4-6 άτομα

Σαλιγκάρια 40- 50
Σιτάρι 250 γρ.
Ντοματα 3-4 πολύ ώριμες τριμμένες
Κρεμμυδι 1-2 ψιλοκομμένα
Σκορδο 1-2 σκελίδες ψιλοκομμένο
Κολοκυθάκια 1 μέτριο σε κυβάκια
Ελαιολαδο 1 κούπα
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σαλιγκάρια σε λίγο νερό με μου χούφτα αλάτι για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν για να τα καθαρίσουμε. Πλένουμε πολύ καλά τα σαλιγκάρια μας με άφθονο νερό. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα.

Έπειτα, προσθέτουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της ντομάτας. Στη συνέχεια, αποσύρουμε τα σαλιγκάρια από τη φωτιά. Σε ένα σκεύος προσθέτουμε ζεστό νερό. Η δοσολογία θα είναι ανάλογη με το πόσο σιτάρι θέλουμε να βράσουμε, για παράδειγμα 4 προς 1.

Όταν πάρει βράση το νερό ρίχνουμε το σιτάρι και το κολοκύθι. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και ανακατεύουμε συχνά γιατί το σιτάρι “πιάνει” εύκολα. Όταν μισοψηθεί προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας. Σερβίρουμε με πιπέρι.

 

Πηγή: https://www.daddy-cool.gr/

 

 
 

Αφήστε μια απάντηση