Συνταγή για μπατζίνα με τραχανά. Μία παραδοσιακή μπατζίνα με τραχανά, φέτα και κολοκυθάκια που την κάνει πιο χορταστική, αφράτη αλλά και ελαφριά, κατάλληλη τόσο για συνοδευτικό με το μεσημεριάνο μας όσο και για βραδινό.

Η μπατζίνα είναι μία παραδοσιακή πίτα που την φτιάχνουν πολύ συχνά στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στη Καρδίτσα. Είναι λεπτές πίτες που συνήθως τις απολαμβάνουμε με φέτα. Αυτή τη φορά όμως θα δοκιμάσουμε μία αφράτη και χορταστική μπατζίνα που μοσχοβολάει παράδοση, με τραχανά.

Ο όμιλος Mesis συνεχίζει να πρωτοπορεί…

Σας παρουσιάζουμε μια σειρά από δημοσιεύσεις με συνταγές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπου υπάρχει και ένα κατάστημα του ομίλου μας. Σας προτείνουμε να απολαύσετε τις πεντανόστιμες, παραδοσιακές συνταγές της πατρίδας μας.

 

 

Χρόνος μαγειρέματος: 20′ 

Υλικά για 4-6 άτομα

Τραχανάς 2 κούπες του τσαγιού
Ελαιολαδο 7-8 κουταλιές της σούπας
Κολοκυθάκια 3 μέτρια
Αυγα 3
Γιαούρτι Στραγγιστό 1 κεσεδάκι
Σιμιγδαλι 2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας
Φέτα 300 γραμμάρια

Για το ταψί

Ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας

Σιμιγδαλι 2-3 κουταλιές της σούπας

Για το άλειμμα

Ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας

Κεφαλοτύρι 1-2 χούφτες τριμμένο

 

Εκτέλεση

 

Σε μία λεκάνη βάζουμε τον τραχανά και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά έτσι ώστε ο τραχανάς να διατηρηθεί σπυρωτός στη συνταγή μας. Έπειτα τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα στύβουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, το στραγγιστό γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την θρυμματισμένη φέτα. Στο τέλος ρίχνουμε το μείγμα με τον τραχανά και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα ταψί Νο38 και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε λίγο σιμιγδάλι και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Από πάνω προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο και τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

 

Πηγή: https://www.daddy-cool.gr/

 

 
 

Αφήστε μια απάντηση